aug 10, 2019

Het einde komt (nooit) in zicht

Heb je ook weleens gedacht dat je aan een project begon en dat het einde inzicht kwam, maar toch ook niet? Dat je een project aannam en telkens verlengd werd…

Heb je ook weleens gedacht dat je aan een project begon en dat het einde inzicht kwam, maar toch ook niet?

Dat je een project aannam en telkens verlengd werd doordat het werk nog niet af was of dat ze nog langer van je diensten/werk gebruik wilden maken?

 

Natuurlijk is het hartstikke gaaf als er langer van je diensten gebruik gemaakt wordt, want dat betekent meer inkomsten.

Het gevaar is, is dat jij het op een gegeven moment niet meer ziet zitten of het overzicht helemaal kwijt bent.

Het kan zelfs zo zijn dat je denkt dat je in het weekend maar door moet werken, want je krijgt alleen maar meer werk op je bureau i.p.v. minder. Hoe harder je werkt hoe meer werk er lijkt te liggen.

    Dit is echt een typisch gevalletje van ik zie door de bomen het bos niet meer.

    Ik kan je wel vertellen dat als je zo doorgaat het niet goed komt. Je raakt gestrest en op een gegeven moment komt er niks meer uit je handen.

    Dat wil jij en je klant natuurlijk niet.

    Vorig jaar heb ik het blog ‘Gevaar van onafgewerkte projecten! 3 tips!’ geschreven waarin ik 3 tips met je deel hoe je hiermee om kan gaan.

    Daaropvolgend wil ik je graag nog 3 tips geven die je ook kunnen helpen om het overzicht te bewaren.

     

    Tip 1

    Cluster je taken.

    Pak pen en papier en schrijf al je taken op die je hebt. En verdeel je taken meteen in groepen. Bijvoorbeeld administratie, sales, marketing etc.

    Als je dat hebt gedaan, ga je kijken of je ze nog kan optimaliseren. Dat bepaalde taken bij elkaar kunnen en eigenlijk in één handeling afgewerkt kunnen worden.

    Hierdoor krijg je meer overzicht wat er moet gebeuren.

     

    Tip 2

    Schrijf tijden bij taken.

    Daarna ga je achter elke taak neerzetten hoe lang je er denkt mee bezig te zijn.

    Als je vaak dezelfde taken uitvoert weet je wel ongeveer hoe lang je over een taak doet en als je dat niet weet zou ik een gemiddelde nemen van een soortgelijke taak.

    Zo zie je hoe lang je per taak ongeveer kwijt bent om het te volbrengen.

     

    Tip 3

    Taken inplannen.

    Nu het allemaal duidelijk is welke taken bij elkaar horen en hoelang je er ongeveer mee bezig bent, kun je ze gaan inplannen.

    Als het goed is, weet je wanneer je werkt en hoe lang je werkt per dag. Je gaat aan de hand van de taken en hoe lang je over elke taak doet het inplannen. Let wel op, het kan zijn dat je een deadline hebt voor een taak. Daar zal je dan ook rekening mee moeten houden.

    Nu heb je een overzicht wanneer je welke taak gaat uitvoeren. Het voordeel is, is dat je weet wat je moet doen, hoe lang je erover doet en wanneer je het gaat doen. Nou dan kan het niet anders dan dat je aan het einde van de week al je taken hebt volbracht.

    En heb je aan het einde van de week weer heel veel taken. Dan begin je weer bij mijn tip 1.

     

    Succes! Mocht je dit een interessante blog vinden dan zou ik het erg leuk vinden als je hem wilt delen.

    Bedankt.

     

    (Source: http://clothedinscarlet.org/free-fabulous-dingbat-fonts/)

    [supsystic-social-sharing id=’1′]

    ×

    Hello!

    Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

    ×